Zima se je od nas poslovila in pozdravila nas je pomlad. To pomlad smo večkrat odšli v ˝velik˝ vrtec, kjer smo si sposodili poganjalčke, skiroje in tricikle – zelo smo uživali!
Zelo veliko pa smo tudi ustvarjali. Igralnico in avlo smo okrasili z rožicami in s ptički iz naravnih materialov. Za dan žena in dan mučencev smo mamicam in očkom izdelali rožice. Ob materinskem dnevu smo mamice presenetili z ˝željo s travnika˝ in za veliko noč naredili male piščančke. Ob gregorjvem pa izdelali gregorčke, ki smo jih nato spustili po potoku.
Naučili smo se novo pesmico Mali zvonček, jo zapeli in zaplesali babicam in dedkom, ki so nam z navdušenjem prisluhnili ob popoldanskem skupnem druženju.
Spoznali smo novo afriško pravljico: O cesarju, ki je želel smaragdni prstan. Jo v igri vlog podoživljali, ter jo nadgradili z novimi afriškimi živalmi. Še nas čaka nekaj živali, ki bi rade smuknile v našo pravljico vendar bodo morale počakati na april.
Konec marca smo se odpravili na orientacijski pohod in ga prehodili ob pomoči pravega zemljevida na katerem so bile označene točke z gibalnimi presenečenji.
V spodnjem delu župnišča smo si ogledali razstavo pekovskih izdelkov, ki so jih pripravile kmečke žene iz Dola. Po ogledu pa smo se seveda tudi posladkali… mmm… so bili dobri!

Pripravila. Anja Jarc

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost