V mesecu maju smo praznovali kar štiri rojstne dni. Naši otroci Maj K., Ela, Neža in Anej so dopolnili 5 let. Vse najboljše našim junakom in hvala za obilno pogostitev.

V vrtcu smo strokovne delavke za otroke organizirale spomladanski kros na travniku okoli šolskega igrišča. Naša naloga je bila preteči dva kroga in to smo tudi opravili.

Prav v tem mesecu smo se preizkusili v spretnostni vožnji s kolesom oz. s poganjalčkom, ki so ga otroci pripeljali s seboj v vrtec. Po vrtčevskem in šolskem igrišču smo postavili poligon in prometne znake, ki so jih otroci upoštevali in se med vožnjo prav dobro zabavali.

Sredi meseca smo se z vlakom odpeljali v Ljubljano. Ogledali smo si Zmajski most, prešteli vse zmaje in prehodili glavno tržnico, kjer smo kupili slastne češnje. Pri gledališču smo si pogledali vzpenjačo, ki pelje na Ljubljanski grad. Odpravili smo se proti Tromostovju in Magistratu. Na »ljubezenskem« mostu smo obesili ključavnico, na kateri piše SONČKI 2017. Ključ smo vrgli v Ljubljanico.

Letošnji končni izlet smo si zamislili malo drugače. Z avtobusom smo se odpravili na grad Bogenšperk, ki se nahaja v občini Šmartno pri Litiji. V lepo obnovljenem renesančnem gradu je danes muzej o Valvasorjevem življenju in delu. Tam sta nas lepo sprejela baronica Ana Maksimila in grajski hlapec Jurij, ki sta nam na zanimiv in šaljiv način prikazala življenje na gradu v Valvasorjevem času preko praktičnih prikazov in animacij tiskarske, orožarske, alkimijsko-čarovniške, oblačilne in glasbene vsebine.

Pripravila: Danijela

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost