Prvi teden v oktobru je bil Teden otroka. Odšli smo na izlet na Korant (hoja po gozdu, opazovanje in nabiranje dreves in drevesnih plodov, tek po gozdnih poteh). Drugi dan so se otroci igrali z naravnimi in gozdnimi plodovi. Sledil je ogled predstave vzgojiteljic: Kako je ježek tovoril hruško. V četrtek smo vse igralnice pripravile gibalni poligon (barva k barvi- prava žogica na pravi stožec; ciljanje tarče s hokejsko palico in malo žogico; premagovanje ovir: plezanje, plazenje, prestopanje; vlečenje na blagu; hoja po čutnih krogih). Za zaključek Tedna otroka smo imeli na igrišču vrtca rajalne igre (Bela lilija, Rdeče češnje).
V tem mesecu smo ustvarjali tudi z glino in das maso. Otroci so pretikali volno skozi luknje ježka iz das mase ali gline in zavezovali na vozle. Naredili smo dva slikopisa: En kovač in Tri miši (risanje, ponavljanje besedila ob slikah, petje). Pri slikopisu En kovač so otroci strigli slike, jih lepili nato pa preko poligona sestavljali slikopis, ponavljali slikopis ob slikah, se stegovali s hokejsko palico za kartonček s številko, katera številka je, je preštel in povedal in nato poskakoval po eni nogi kolikor je število. Seveda brez gibalnega poligona v telovadnici ne gre. Otroci so premagovali ovire, plezali, se gugali na blazinah, se vlekli na vozičkih, vozili z vozički in palicami. Veliko gibanja pa je bilo tudi na igrišču. Otroci so se lovili, igrali tenis, se prosto igrali in imeli rajalne igre. Naredili smo tudi zvočno stojalo: nizanje lesenih deščic, privezovanje kovinskih embalaž in igranje na te predmete. Pripravili smo mizarski kotček: razvrščanje vijakov, matic, žebljev, priprava orodja in mize.
V oktobru smo še nekajkrat odšli na Korant ( nabiranje kostanja, tek po gozdnih poteh, prosta igra z naravnim materialom, nabiranje kostanja, pojedina s kuhanim kostanjem (nabran dan preje), nabiranje drevesnih listov in jih natikali na drevesno palico, jih šteli do deset in povedali kakšne barve je list, iz katerega drevesa je in ugotavljali plod drevesa (kostanj, hrast, bukev).
Obiskali smo tudi knjižnico, si ogledovali in prebirali knjige, iskali knjige o čebelah, mleku, jabolkih ter si izposodili knjige za v skupino.
Luku pa smo zaželeli vse najboljše in se z njim posladkali.

Pripravila: Petra Hrastnik

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost