V mesecu novembru smo veliko časa posvetili spoznavanju geometrijskih likov in teles. Spoznali smo krog, kvadrat, pravokotnik, trikotnik, kroglo, kocko, kvader, valj, stožec in piramido. Like smo razporedili po listu papirja tako, da je nastala smiselna slika. Naredili smo veliko grafomotoričnih vaj za risanje ravnih črt in likov. Igrali smo se šolo, kjer smo risali like in vlekli ravne, navpične, vodoravne in poševne črte po listu papirja.

V petek, 20.11.2015 smo v vrtcu pripravili slovenski tradicionalni zajtrk na katerega so prišli tudi starši. Obiskal nas je čebelar, ki nam je predstavil čebelarstvo. V skupini smo ločevali zdravo prehrano od nezdrave. Naučili pa smo se tudi kako in iz česa nastane kruh.

Veliko smo hodili v telovadnico. Plezali, plazili, lazili smo in se igrali z žogami ter si s tem pridobili nalepko za dejavnost malega sončka. Za nagrado, ker pridno sodelujemo pri dejavnostih pa smo lahko malo poskakali na trampolinu.

Zelo radi se igramo igre vlog. Veliko smo se igrali z različnimi škatlami. Še vedno pa nam je najbolj všeč angleščina. Z Andrejem skozi različne igre spoznavamo nove angleške besede.

Pripravljamo pa se že za nastop, ki ga bomo imeli v mesecu decembru za prijatelje iz drugih skupin vrtca. Zaplesali in zapeli jim bomo dva slovenska ljudska plesa: Ob bistrem potoku je mlin in Abraham ‘ma sedem sinov. Zraven pa bomo igrali na inštrumente.

Pripravila: Veronika Jerman

(Skupno 35 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost