Prehrana v vrtcu

Otrokom v vrtcu pripravljamo uravnoteženo prehrano, ki se pripravlja v skladu s standardi in normativi za prehrano predšolskih otrok in jedilnikov v vzgojno izobraževalnih ustanovah, s smernicami in priporočili zunanjih strokovnih institucij.

Otrokom pripravljamo dnevno sveže obroke, ki vključujejo živila iz vseh skupin živil. V prehrano vključujemo veliko sezonskega sadja in zelenjave, polnovredna žita in žitne izdelke. Občasno ponujamo kruh in pekovsko pecivo, ki je brez aditivov in z zmanjšano vsebnostjo soli. Večkrat tedensko vključujemo v jedilnike ekološka živila.

Dietna prehrana

Otrokom, ki zaradi različnih bolezni potrebujejo posebno prehrano, omogočamo varno dietno prehrano. Dietno prehrano omogočamo samo na podlagi potrdila o medicinsko indicirani dieti, ki ga izda pediater ali zdravnik specialist. Potrdilo oddate organizatorki šolske prehrane Mojci Tkalec Zoran.

Starši ste dolžni vrtec obvestiti o vsaki spremembi dietne prehrane otroka, na začetku šolskega leta pa znova potrditi dieto, če otrok še naprej obiskuje vrtec.

V primeru prenehanja diete je to potrebno pisno sporočiti organizatorki prehrane.

Kontakt organizatorke prehrane

Mojca Tkalec Zoran

Telefon: 030 641 004

E–naslov: mojca.tkalec-zoran@guest.arnes.si

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)