V tednu od 11. 1. do 15. 1. 2016 smo se otroci iz skupin Zelene in Bele igralnice iz Dola ter igralnice Strele iz Dolskega, odpeljali na zimovanje na Pokljuko. Po zajtrku smo se oblekli, obuli, se namestili na avtobus in uživali v vožnji. Prispeli smo pred Šport hotel, kjer je namesto snežilo, zelooo deževalo.  Razporedili smo se po sobah in odšli na kosilo. Ker nam je vreme grdo zagodlo in je dež pobral skoraj ves sneg, smo po popoldanskem počitku odšli v telovadnico, kjer so nam športni učitelji pripravili razne športno gibalne igre, pri katerih smo spoznavali osnove smučanja in smučarska FIS pravila. Na teh igrah so se nam pridružili tudi otroci iz vrtca Pedenjped, ki so bivali v bližnjem hotelu Jelka. Učitelj Tomaž nam je zapel smučarsko himno, katero smo si kar hitro zapomnili, vsaj refen, ki smo ga velikokrat zapeli: Sneg, sneg, sneg je pobelil ves breg, … Po večerji smo se družili in pripravili zabavo z lučkami, v pižamah, peli smo pesmi in poslušali pravljice. Medtem pa nas je obiskal škrat in nam skril sladko presenečenje. Po pravljici smo hitro zaspali v upanju, da ponoči zapade sneg.

IN RES … ponoči je zapadlo nekaj snega. Juhuhu… Po zajtrku smo se hitro oblekli, obuli smučarske čevlje, pripravili smuči in odšli na sneg. Učitelji so nas razdelili v skupine in nam pokazali nekaj smučarskih veščin (zapenjanje, odpenjanje smuči, pobiranje,…). Ko smo to že osvojili smo s smučmi vozili vlak, vlekli vrv, se vozili v paru,… Po kosilu je sledilo presenečenje. Ida in Ažbe sta praznovala rojstni dan, zato smo jima zapeli in se posladkali s torto. Popoldan je sledilo dričanje s tubami po hribu. Odšli smo do hotela Jelka, kjer so nas že čakali učitelji. Neizmerno smo uživali, se veliko nasmejali in mrak , ki se je že spuščal, je dal temu še poseben čar, saj smo pri dričanju uporabljali tudi lučke. Navdušeni in z željo, da bi to še ponovili smo se odpravili na večerjo, se stuširali in po pravljici utrujeni popadali v posteljo.

V sredo smo po zajtrku odšli na smučišče. Razdeljeni v več manjših skupin smo se z raznimi pripomočki učili vijugati in uporabljati vlečnico. Zelo, zelo dobro nam je šlo. Popoldan se nam je uresničila želja in spet smo šli na dričanje s tubami, tokrat kar pri našem hotelu. Ko se je že stemnilo smo eni odšli na nočni sprehod z lučkami, kjer smo opazovali jasno nebo in zvezde, svetlikanje snega, odtise v snegu, drugi pa smo uživali v telovadnici na napihljivem gradu. Po pravljici smo se odpravili spat, v pričakovanju, kaj nas čaka naslednji dan.

Dan pred odhodom domov, smo bili vsi že zelo dobri smučarji. Ne vlečnica in ne spust po hribu nam ni delal težav. Po popoldanskem počitku je sledila zabava v telovadnici, ki jo je pripravil učitelj Tomaž. Pridružili so se nam tudi otroci iz hotela Jelka. Skupaj smo peli, plesali in se zelo zabavali. Čez noč pa je spet zapadlo nekaj snega,… HURA, žičničarji so utrdili »ta veliko« progo in pripravili vlečnico, tako da smo se malo boljši smučarji povzpeli na hrib in skupaj z učiteljem prismučali nazaj v dolino. Na koncu je sledilo še tekmovanje. Vsi, prav vsi smučarji smo uspešno prevozili progo z ovirami in na koncu za uspešnost in trud prejeli medaljo. Vsi veseli in zadovoljni, polni vtisov in lepih spominov, smo se odpravili proti domu. Za nami je bil naporen, vendar zelo uspešen in zanimiv teden ter nova izkušnja. Zdaj pa novim dogodivščinam naproti.

Pripravila: Kristina Kovačič

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost