V mesecu marcu smo imeli v naši skupini obisk. Obiskal nas je očka našega Davida, ki nam je pokazal mizarsko orodje,ki so ga otroci lahko praktično tudi preizkusili. Marsikdo je bil nad svojimi sposobnostmi zelo presenečen, saj je otrokom uspelo z električnim orodjem priviti vijak,… V enoti Dol smo si tudi izposodili leseno delovno površino, na kateri so otroci razvijali različne spretnosti: zabijali so žeblje, uporabljali klešče, žago in se veliko igrali s kosi lesa. Z njimi so ustvarili prave skulpture.

Otroci cele enote smo se odpravili tudi na orientacijski pohod, na katerem smo med drugim tudi iskali ekološke otoke in razvrščali odpadke, naučili pa smo se tudi deklamacijo »Ločujmo, zmagujmo«.

Za materinski dan so se otroci trudili z izdelavo klobučkov za šivanke in bucike, ki vsaki mamici pride ša kako prav. Sami so izrezali karton za podlago in blago. Trudili so se tudi s šivanjem in pletenjem kitk. Prav vsi so mamice razveselili s praktičnim darilom.

Za praznik konec meseca pa smo izdelali praktične košarice, ki so jih okrasili, narezali mehko podlago in privezali vrvico za nošenje. Z veseljem so vsi otroci odnesli domov v njej jajce, ki smo ga pobarvali z naravnimi materiali.

Zadnji teden se je pričel s tečajem drsanja, na katerem so otroci spoznali ledeno ploskev in opremo, vsi pa so že v nekaj dneh izredno napredovali pri prvih drsalnih korakih.

Mojca Moder

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost