Čarobni december smo začeli z izdelovanjem okraskov. S palčkami so otroci tiskali na že izrezane okraske in lepili trakce krep papirja. Ko so bili okraski pripravljeni, smo jih skupaj obesili in okrasili igralnico ter garderobo. Našo igralnico je krasila prav posebna smreka narejena iz tulcev. Obiskali so nas otroci iz zelene igralnice iz župnišča in otroci rdeče igralnice. Skupaj smo zapeli pesmice ob spremljavi kitare in se igrali.
Ker je december čarobni mesec, je bil le ta poln presenečenj. Vzgojiteljici sva otroke presenetile z ogledom risanke na velikem platnu v naši igralnici. Otrokom sva zaigrale predstavo: Vesel božič, mišek Matiček. Z otroki pa smo presenetili starše po delavnici, kjer smo izdelali lučke in odšli na krajši sprehod. Starše smo nato pogostili s čokoladnimi kroglicami, katere smo z otroki naredili sami.
Seveda tako kot vsak mesec, smo se tudi ta mesec veliko gibali. V telovadnici smo imeli različne vadbene ure in odšli na daljši sprehod proti Savi. Prepevali smo veliko pesmi o zimi in dedku Mrazu. Naučili smo se pesem: Prišla je zima, s katero smo se predstavili tudi na predstavitvi vseh skupin v vrtcu Dol. Nato smo skupaj zaplesali ob glasbi in se družili z ostalimi otroki iz vrtca.
Konec meseca sta Nik in Blaž pihnila 3 svečke. Z njima smo zaplesali in se posladkali. V vrtcu Dol smo si ogledali predstavo vzgojiteljic Zvezdica Zaspanka. Nato nas je obiskal dedek Mraz in nas obdaroval. Po prihodu v vrtec pa so nas pod smrekico čakala darila. Otroci so jih odprli, pogledali in se z njimi igrali.

Pripravila: Petra Hrastnik

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost