Na svetovni dan zdravja smo se popoldan skupaj s starši odpravili na izlet na Križentaver ali Veliki vrh. Ko smo prispeli na vrh smo pozvonili na tamkajšnji zvonček, malo popili, se posladkali in se skupaj odpravili nazaj.
V tem mesecu smo si pripravili kotičke: pošta, trgovina, mešalnica barv in knjižica. V kotičku »pošta« so se otroci igrali igro vlog. V kotičku »trgovina« so otroci izdelovali denar. Prerisovali so oblike, strigli in se igrali igro vlog. Obiskali smo JUB in izvedeli kaj tam izdelujejo in zakaj se le to uporablja. Imeli smo tudi delavnico kjer smo gledali risanko Zajček Stanko in njegovi prijatelji. Mešali smo tudi barve in nato z njimi barvali zajčke. Za konec pa nas je presenetil Bojan s čokoladkami. Ker smo izvedeli katere osnovne barve se meša, da dobimo drugo barvo, smo v igralnici pripravili kotiček »mešalnica barv«, kjer so otroci mešali osnovne barve, slikali na papir in barvali jajčka in zajčke iz stiropora. Obiskali smo knjižnico, si jo ogledali, izvedeli kdo dela v njej, kje so knjige, kako si knjige lahko izposojamo, kako so označene, . . . Knjižnični kotiček so otroci opremili s knjigami. Knjige so zlagali na police in jih razvrščali po simbolih (prva črka). Igrali so se tudi igro vlog.
Tako kot vsak mesec smo bili tudi aprila veliko zunaj. Odšli pa smo tudi na sprehod do Save, kjer smo tekli po travi, igrali nogomet in se igrali z naravnim materialom.
Mark je upihnil štiri svečke. Z njim smo zapeli, zaplesali in se posladkali.
Konec meseca smo pri vrtcu Dol tekli kros v okviru Malega sončka. Po opravljenem teku so otroci prejeli štampiljko in se šli igrat na igrišče vrtca.

Pripravila Petra Hrastnik

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost