V mesecu maju zacvetijo drevesa in travniki so polni rož, zato smo se najraje odpravili ven. Šli smo na sprehod do travnika, kjer so se otroci igrali z naravnim materialom, se lovili in igrali nogomet. Na bližnjem travniku so nabirali rože, katere so nato prepletali čez vrvi v okvirju, ki so ga izdelali. Po pesmi »Pajek« so otroci narisali dele pesmi, izstrigli, nalepili in sestavili slikopis te pesmi. Skupaj pa smo naredili slikopis za »Mavrično pesem«.
Lepo vreme pa smo izkoristili tudi za kolesarjenje. Otroci so se prosto vozili po kolesarski stezi, po črtah šolskega igrišča, se ustavljali z zavorami in na koncu so vozili tudi po poligonu.
Seveda pa tudi ta mesec ni manjkalo igre po kotičkih:
– »narobe zgodbe« (otrok skače po krogih, mečka časopisni papir in na steni cilja prilepljeno sliko polovice živali, nato to ponovi in na koncu sestavi žival in si izmisli zgodbo),
– igra vlog (dom, družina),
– izdelava herbarija (ločevanje niti iz vrvi, ovijanje vrvi okoli palic, nabiranje rož, vpletanje rož med vrvi),
– pesem iz simbolov (po poligonu otrok skače po ristancu, vozi avtomobil po poti v obliki osmice, izstriže simbol, ga prilepi in zapoje pesem s simboli otrok).
Od nas pa se je ta mesec poslovil Aron. Zanj smo pripravili darilo, narisali risbice in se skupaj še malo poigrali in posladkali.

Pripravila: Petra Hrastnik

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost