Zopet smo se odpravili na izlet in sicer v Kekčevo deželo, kjer nas je tokrat spremljala Larisina mami. Seveda smo en teden pred odhodom otrokom pobliže predstavili Kekca in ostale nastopajoče. Prebrali smo jim vse Kekčeve knjige ter v igralnici uprizorili kino dopoldneve, ko smo si filme pogledali na velikem platnu.

Ob prihodu v Kranjsko Goro smo si najprej ogledali mesto in v gostilni pojedli kosilo ter se nato z Bedančevim avtobusom odpeljali v vas. Najprej smo stopili do Bedančeve koče, kjer smo Mojco rešili iz kletke. Ta nam je strica z dolgo brado pobliže predstavila in nam dala tudi nekaj nasvetov, kako ravnati v primeru, če ga srečamo. Na poti do Brinclja nam je pot prekrižal ravno on in nas po pogovoru tudi pošteno ustrašil. Ker pa smo vedeli, česa se boji, smo ga v hipu s skovikanjem pregnali na goro Špik. Nato nas je Kekec po skrivnih rovih odpeljal do svoje koče, od tam smo se pa odpravili k teti Pehti, ki nas je pogostila s pecivom in sokom.

Izlet je bil otrokom zelo všeč, saj so like iz knjig in filmov tudi pobliže spoznali. Pot po Kekčevi deželi je bila nenehno napeta, polna nekih skrivnih rovov in doživetij.

K nam je na obisk prišla zobozdravnica. Predavala je o higieni in zdravju zob, otrokom pa pokazala, kako si je treba pravilno umiti zobe. Skupaj so to naredili s svojimi krtačkami v kopalnici pred ogledalom.

Na kmetiji pri Lazarju v Podgradu smo se igrali na krasnem igrišču z lesenimi igrali. In ker smo bili na kmetiji, smo tudi malo delali: pometali, iz kurjih gnezdec jajčka pobirali, hranili koze in konja, pregledali smo tudi zelenjavni vrt. Uživali smo v okusni malici – kruh, maslo, med, marmelada, sveže pečena jajčka in zelo dišeč čaj. Z nami je bila tokrat Tinkarina mami.

Zadnji majski dan smo si privoščili sosedove češnje. Nismo jih rabutali, Otova dedek in babica sta nas povabila, da se jih do sitega najemo.

Za nekatere otroke je že prišel čas dolgih počitnic in tako tudi slovo od vrtca. Z morja nas že pozdravljajo Tinkara, Nejc in Zala. Ker sta deklici rojeni avgusta, smo jima še pred odhodom pripravili rojstnodnevno zabavo. Zabavali in sladkali pa smo se še z Nežo, Elo in Anejem, ki rojstni dan praznujejo maja.

Pripravila: Danijela Petkičič

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost