Vsako leto začetek meseca oktobra obeleži teden, namenjen otrokom – Teden otroka. Tudi mi smo otrokom za ta teden pripravili nekaj posebnih dni. Z otroki smo se veliko pogovarjali, jih poslušali, skupaj smo pripovedovali zgodbe z gibanjem ob glasbi, pripravili smo si krompirjev piknik, ustvarjali smo z jesenskimi plodovi in si ogledali lutkovno predstavo Jesenska.
V naslednjih dneh meseca oktobra, se nam je v igralnici pridružila Muca copatarica s svojo pravljico. Povedala nam je, da moramo skrbeti za svoje stvari, za sabo pospravljati, še posebej pa svoje copate. S copati smo se igrali igrico » Čigav je copat?«, kjer so otroci prepoznavali copate vseh otrok v igralnici. Naučili smo se pesmico »Ni copatka« ter zapeli in zaplesali ob pesmici« Pri nas pa hiško zidamo«. Vsak prisoten otrok si je izdelal tudi hiško iz papirja.
Tudi telovadnico obiskujemo vsak teden. V tem mesecu smo se posvetili žogam, velikim, srednjim in majhnim.
Zadnji teden pa smo si olepšali z bučami, katere smo najprej po vasi iskali, jih opisovali, jih izrezali, očistili in v njih prižgali lučko, se naučili deklamacijo »Pesem o buči«, ter si ogledali predstavo v izvedbi strokovnih delavk »Razbita buča.

Pripravila: Petra Ivanič

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost