Z mesecem oktobrom je k nam v skupino prišla nova deklica Lucija. Lepo smo jo sprejeli, se spoznali in tudi sama se pri nas počuti dobro. Pričeli smo z uvajanjem tujega jezika – angleščino, v katero nas uvaja in spodbuja Lara. Pri dejavnostih smo se že učili pozdrava, pesem, poslušali in s pomočjo slik obnovili zgodbo o duhcih ter jo poskušali prikazati z igro vlog.

Viktorija je prinesla in nam predstavila svojega hišnega ljubljenčka, zajčka Puhek-a. Zelo nam je bil všeč in bili smo navdušeni, saj smo ga lahko božali, crkljali in ga hranili.

Tudi ustvarjali smo. Okrasili smo avlo z velikim drevesom, katerega smo sami narisali, ga sestrigli in pobarvali. Nanj smo obesili jabolka in nanje nalepili zgubane črve.

Praznovali smo Venov 5. rojstni dan. Čestitali smo mu, zaplesali in zapeli, narisali risbe in se sladkali.
Zelo smo uspešni pri branju zgodb in deklamacij, ki jih pripovedujemo Palčku Bralčku. Naučili smo se tudi deklamacijo Po jurčke.

V tednu otroka smo odšli na polje, kjer smo nabirali naravne materiale, katere smo uporabili pri jesenskih delavnicah, ki smo jih izvedli v avli vrtca skupaj z drugimi skupinami. Poleg skupnih dejavnosti, smo v naši skupini pripravili kostanjev piknik. Prinesli smo veliko kostanja in ga z veseljem tudi pojedli.

Ker nam je vreme dobro služilo, smo za program Malega sončka, izpeljali še vožnjo s kolesi. Najprej smo se ustrezno opremili, upoštevali varnost pri vožnji, se trudili varno ustavljati in vozili po različnem terenu.

Zapisala: Kristina Kovačič

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost