Mesec april so otroci začeli z vožnjo s poganjalci pri vrtcu. Nadaljevali so s praznovanjem rojstnega dne Marka in Gal Gregorja. Z njima so peli, plesali in se sladkali. Tudi ta mesec smo imeli različne kotičke, ki so jih otroci vsakodnevno obiskovali. V gibalnem kotičku so se veliko igrali z različnimi žogami. Žoge so metali v tarčo in koš, jih kotalili, si podajali in jih na igrišču tudi brcali. Za Mali sonček so otroci odtekli kros na igrišču vrtca. Bravo! Vsi so uspešno prispeli do cilja. V ustvarjalnem kotičku so otroci risali na mus peno z različnimi pisali, palčkami in žeblji ter nato odtiskali narisano. Zanimiv je bil kotiček z oblačili, kjer so se otroci oblačili, slačili, zapenjali in odpenjali zadrge ter gumbe.

Vzgojiteljice smo tudi tokrat zaigrale lutkovno predstavo Piščanček Pik in Repa velikanka, v kateri so se otroci kasneje tudi sami preizkusili. Po vsebini zgodbe so slikali s tempera barvami in se veliko pogovarjali.

V aprilu smo vzgojiteljice pripravile in preuredile sosednji prostor v Brain Gym kotiček, katerega so otroci zelo radi obiskovali. Tu so se umirjali ob glasbi, gibali ob deklamaciji, obojeročno risali in se igrali z didaktičnimi igračami. Najbolj pa so otroci uživali v igri v parih, kjer so z roko risali po hrbtu prijatelja.

Mesec pa smo zaključili s praznovanjem rojstega dneva Sama in Klare, ki sta pihnila tri svečke na torti.

Petra Hrastnik

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost