Na začetku meseca maja smo imeli s profesorico Natašo plesno dopoldne v šolski telovadnici. Ob glasbi smo se ogreli, razgibali telo in se gibali le z določenim delom telesa. Kotički tega meseca so bili: igralni, ustvarjalni in vodni. V igralnem kotičku so otroci polagali kroge, trakove na podlago, prepoznavali najvišji in najnižji stolp ter nizali perlice in mus peno na vrvico. V ustvarjalnem kotičku so izdelovali, barvali in natikali kroglice iz das mase na žico, barvali podlago za travnik, ter strigli in lepili cvetove na travnik. Gibalni kotiček je bil namenjen hoji po naklančini in dotiku obešenega balona z roko (križno gibanje). V vodnem kotičku pa so otroci nalivali vodo v plastenko z lončkom. Igralnico in garderobo smo okrasili z rožami, ki so jih otroci potiskali. Kadar ni deževalo, smo odšli na igrišče pri vrtcu Dol, kjer smo se vozili s poganjalci, bili na gugalnicah in se vrteli na vrtiljaku.

Ob prirejeni zgodbi Mačka Murija in muce Mace smo izvajali brain gym vaje, ki smo jih predstavili tudi na popoldanski delavnici s starši.

Skupaj z vzgojiteljicami iz župnišča smo organizirali Igre brez meja za Malega sončka, ki ste se jih udeležili starši z otroki.

Pripravila:

Klavdija Bukovec

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost