V novembru se je pri nas dogajalo marsikaj. Eden od staršev nam je prinesel veliiikkoo zelenjave o kateri smo se veliko pogovarjali, jo spoznavali, pokušali, skuhali in spekli. Oprali in narezali smo več vrst solate, jo pripravili in pojedli pri kosilu. Naslednji dan smo olupili in narezali korenje, cvetačo, kolerabo, čebulo, … in skuhali zelenjavno juho. Pekli smo bučke, česen, papriko in melancane.
Veliko smo se gibali na svežem zraku, opazovali naravo in delo na njivi. V bližini vrtca smo opazili kmetijo, kjer smo opazovali tudi koze in race, kokoške…
Pogovarjali in pripravili smo se na slovenski tradicionalni zajtrk. Ustvarjali smo čebelice in okrasili igralnico. S starši in otroki smo skupaj zajtrkovali in se pogovarjali v prijetnem vzdušju. Odšli smo v gasilski dom, kjer smo ob spremljavi harmonike skupaj zapeli Slakovo pesem Čebelice.
Spoznali smo zgodbo Mali medo in Debela repa, katero smo tudi skupaj uprizorili. Ustvarjali smo s slanim testom in naravnimi materiali (drobni plodovi). Praznovali smo Dominikin 2. rojstni dan, ji čestitali, zapeli in zaplesali.

Zapisala: Kristina Kovačič

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost