Mesec februar je zaznamoval kulturni praznik našega največjega pesnika France Prešerna. V vrtcu smo vzgojiteljice otrokom uprizorile predstavo Povodni mož. Po predstavi so se otroci lahko oblekli v Urško, povodnega moža ali pa si izbrali glasbilo in kakor muzikantje zaigrali nanj.

Obiskal nas je policist – Tijin očka – in nam predstavil svoj poklic. S seboj je prinesel pripomočke, ki jih uporabljajo forenziki. Preizkusili smo jih tudi mi in iskali prstne odtise. Veliko smo se pogovarjali o samem poklicu, najpogumnejši so si nadeli neprebojni jopič, ki je zelo težak, za konec pa smo si še ogledali policijski avto in našemu uniformiranemu gospodu v zahvalo dali veliko krofov – izdelanih iz papirja z različnimi posipi in nadevi – ki jih ima najrajši.

V Minicity smo se odpeljali s primestnim avtobusom, kjer smo si ogledali prostore za opravljanje različnih poklicev. Za ogrevanje smo najprej zaplesali ob glasbi in se nato razdelili v skupinice za lažji ogled in vodenje vseh načrtovanih dejavnosti. Bili smo slaščičarji, prodajalci, gasilci, gradbeniki, vrtnarji, policaji, pleskarji, vozniki avtobusa in frizerji. Piškoti, ki smo jih sami spekli in jih na koncu tudi pojedli, so se nam najbolj vtisnili v spomin.

Pust smo praznovali v znamenju veselih pustnih mask, ki so v vrtcu veselo rajale in odganjale zimo. Menimo, da nam je uspelo pregnati mraz, saj se nam je kmalu za tem nasmejalo sonce.
Napisala: Danijela Petkičič

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost