Začetek meseca aprila smo otroci in vzgojiteljice iz skupine Sončki skupaj preživeli na tridnevnem taboru v Gozd Martuljku. Dnevi so bili polni pričakovanj, dogodivščin, pustolovščin in veselja, saj so bile dejavnosti in aktivnosti lepo razporejene in zelo zanimive.

Preden smo se namestili v sobe, smo si najprej ogledali prelepo okolico in se poigrali na igralih in veliki travnati površini. V bližini je stal hlev s prijaznima konjičkoma, ki so si ju otroci lahko kadarkoli prišli pogledat in ju tudi pobožali. Po kosilu smo začeli z našo škratkovo dogodivščino – izdelovali smo škratkove kape ter se kasneje poigrali na napihljivem gradu. Tisti večer smo še z velikim tekom pojedli slastne pice in rolado z veliiiiko smetane – krožniki so bili čisto prazni. Tako polni doživetij in polnih trebuščkov smo sladko spali vse do naslednjega jutra.

Naslednje dopoldne nas je obiskal Tomaž in nam na kitaro zaigral nekaj svojih pesmi. Kasneje smo se odpravili v gozd z namenom, da na določenih postajah poiščemo škratkove kape in dele sestavljank, ki so nam jih škratki tam pustili. Popoldan smo se zabavali in med seboj zelo spodbujali ob štafetnih igrah, kasneje pa nam je Tomaž priredil nepozabno zabavo ob glasbi, petju in plesu.

Na dan odhoda smo imeli še veliko dela. Zgradili smo škratkovo hišico, izdelali smo broške, obiskali smo pustolovski park in za konec smo iz kosov sestavljank sestavili velikega škrata. Tridnevno doživetje pod Julijskimi Alpami je bilo za otroke zelo pozitivna in lepa izkušnja – vsi smo bili navdušeni.

Konec meseca smo v vrtcu priredili še eno rojstnodnevno zabavo za našega petletnika Maja.

Napisala: Danijela Petkičič

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost