Mesec smo začeli z izletom v gozd. Odpravili smo se pod Korant, kjer smo nabirali kostanj, naravni material in prisluhnili naravi (petju ptic, šumenje listov, . . ). V naslednjih dveh dnevih smo imeli kostanjev piknik. Prvi dan smo ga pekli, naslednji dan pa smo jedli kuhan kostanj, ki nam ga je skuhala kuharica. Z nabranim naravnim materialom (storži, les, kostanj) smo se igrali in iz le tega izdelovali gozdne živali, katere smo postavili na ogled v avlo vrtca.
Prepevali smo pesmice o gozdnih živalih: Volk, Lisica, Medvedek, Zajček Dolgoušček in Živali jeseni. Pesmi so otroci poslušali, ugotavljali za katero gre, nato pa premagovali poligon in poiskali in sestavili sliko živali po ugotovljeni pesmi. Poslušali smo tudi glasbeno pravljico Peter in Volk, po kateri so otroci narisali vse nastopajoče.
Strokovne delavke vrtca so otrokom zaigrale predstavo Sovica Jokica. Seveda pa igre ni manjkalo. Igrali smo se slepe miši, šli na daljši sprehod, slikali gozdne živali in premagovali poligone v telovadnici. Deležni smo bili tudi povabila Rdeče igralnice, ko jih je obiskal oče od enega od otrok, kateri je prostovoljni gasilec, da si ogledamo gasilsko vozilo in se preizkusimo v zbijanju tarče.
Luka je za svoj rojstni dan za nas pripravil sladko presenečenje, mi pa smo mu zapeli in voščili.

Pripravila: Petra Hrastnik

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost