Letošnje vrtčevsko leto preživljamo v veliki šolski učilnici in med nas smo sprejeli novo deklico. Vsi skupaj smo imeli nekaj časa za spoznavanje drug drugega, novega okolja in pokazali smo ji veliko igrač, s katerimi se najraje igramo. Septembra smo praznovali rojstni dan Amarja in Tije ter oktobra od Ajde, ki so dopolnili 5 let. Bilo je veselo, sladko in polno presenečanj.

V tednu otroka smo pripravili veliko dejavnosti. Skupine smo se med seboj družile, skupaj smo peli in plesali, v telovadnici na poligonu premagovali ovire in šli na izlet v naravo. V petek smo tekli na tekaški stezi dolgi 200 m. V tem času je teklo največ slovenskih otrok po vsej Sloveniji. Množični tek je organizirala Atletska zveza Slovenije.

Z veseljem smo se odzvali povabilu staršev naše deklice na kostanjev piknik pri njih doma. Bilo je zelo zabavno. Otroci so na velikem travniku imeli veliko svobode za raziskovanje in nogomet. Poleg okusnega kostanja so nas postregli še z odličnim jabolčnim štrudlom in domačim grozdnim sokom.

Lepo oktobrsko dopoldne smo izkoristili za obisk ranča Pr`Osolet na Uštah nad Moravčami. Božali smo himalajske koze, videli veliko konj na paši in se vozili s kočijo. Lastnik nam je razkazal hlev, pokazal nam je pripomočke, ki se uporabljajo za nego konja in nam povedal vse zanimivosti o njih. Na velikem travniku pod rančem smo pojedli malico, se poigrali ter uživali v razgledu na dolino in Kamniške Alpe.

Letos smo zopet povabili starše in sorodnike na pohod, tokrat od Koranta do kapelice. Odzvali so se v velikem številu in vzdušje je bilo zelo prijetno.

Danijela Petkičič

(Skupno 15 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost