Marec v rumeni igralnici

Marec se je tako za našo igralnico kot za cel vrtec začel z delavnicami na temo prve pomoči. Delavnice so bile na temo: opekline, rane, zastrupitve in av, moja glava. Otroci so preko zgodb, iger vlog in iger vzgojiteljic spoznavali, kaj se lahko zgodi in kako ukrepamo. Na teh delavnicah so otroci sodelovali in se uživeli v igro vlog. Nato pa smo mesec nadaljevali z igro vlog zdravnikov, medicinskih sester in pacientov. Naredili so si zdravstvene izkaznice in kartoteke z njihovimi prepoznavnimi simboli.
Izdelovali smo tedenske koledarje v obliki slikopisa. Označili so dneve v tednu, narisali in nalepili so kaj bodo počeli po dnevih za cel teden.
Iz slikopisov so se otroci naučili pesmi Peričice in Dnevi v tednu. Za dekoracijo so izdelali rože. Rože so narisali, strigli in nato tiskali z različnimi predmeti (plastenka, zamašek, gobica, tulec).
Za spuščanje ladjic na Gregorjevo, smo v vrtcu izdelali ladjice. Otroci so iz čudežne vrečke z različnimi predmeti vzeli en predmet, ga nesli po poligonu do mize, kjer so izdelovali svojo ladjico. To so ponovili večkrat in si ustvarili svojo ladjico.
Nina in Aleksandar sta praznovala rojstni dan. Z njima smo zaplesali , zapeli in se posladkali.
Pripravila: Petra Hrastnik

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost