V začetku meseca aprila smo se otroci in vzgojiteljice iz skupine Sonce z avtobusom odpeljali na tridnevni tabor v Gozd Martuljk. Vsi smo že nestrpno čakali kaj vse bomo delali na taboru.

Po prihodu smo imeli nekaj časa za igro na velikem travniku in igralih. Nato smo pojedli slastno kosilo ter se odpravili na škratkovo pot, kjer smo iskali kose sestavljanke. Na škratkovi poti smo hodili tudi po snegu, saj ga je bilo v gozdu še kar precej. Ob vrnitvi iz daljšega škratkovega pohoda nas je pri hotelu že čakal prometni poligon. Še pred večerjo smo ob kresu zapeli kar nekaj pesmic. Z večerjo smo napolnili želodčke in sladko zaspali.

Naslednji dan smo po zajtrku igrali nogomet ter se poigrali na igralih. Po gibanju smo bili pripravljeni, da zgradimo škratkovo hišo. Vsak je dobil čelado, rokavice in predpasnik, da pri delu ne bi nastala kakšna poškodba. Hiška je bila zgrajena, otroci pa so se v njej še malo poigrali. Ostalo nam je še nekaj časa, zato smo sestavili iz kosov sestavljanke velikega škrata. Sledilo je kosilo in že smo bili pripravljeni na nove pustolovščine. Razdelili smo se v tri skupine in med seboj tekmovali v pravih štafetnih igrah. Otroke je vzpodbujal in oznanil prva tri mesta Tomaž, ki nas je popoldne obiskal. V hotelu pa je medtem že dišalo po super malici. Po odličnih palačinkah smo bili spet pripravljeni na zabavo s Tomažem. Naučili smo se pesem Pri nas pa luštno je zelo in ob glasbi zaplesali. Na zabavi nas je obiskal tudi škratek Špikec. Utrujeni od zabave smo po večerji hitro zaspali in se prebudili v naslednje zadnje jutro v škratkovi deželi.

Najprej smo se spuščali po dveh napihljivih toboganih, pred kosilom pa smo si izdelali še škratkove kape in broške. Polni navdušenja in lepih doživetij smo se vrnili v Dolsko, kjer so nas že čakali starši. Tridnevni tabor je bil za otroke zelo zanimiv, pester in poln pozitivnih dogodivščin, ki se jih bomo zagotovo še dolgo spominjali, saj nam je bilo res prijetno.

V tem mesecu pa smo praznovali tudi štiri rojstne dneve. Pet let so dopolnili Nika, Jerca, Dragan in Nejc.

Napisala: Klavdija Bukovec

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost