Vsak trenutek lepega vremena smo izkoristili za gibanje na prostem in izlete. Prvi izlet je bil pohod na Rožnik. Do parka Tivoli smo se odpeljali z avtobusom, naprej pa smo premagovali ovire na razgibanem terenu ob lepi makadamski poti. Za spremstvo in dobro družbo smo povabili babico našega Nikole.

Eno lepo dopoldne smo namenili teku. Na pripravljenem poligonu smo tekli kros. Kot najstarejša skupina smo tekli tri kroge, kar nam je predstavljalo velik izziv. Na koncu se je izkazalo, da je to za naše otroke »mala malica«.

Na igrišču pri KD-ju smo pripravili poligon za varno vožnjo s kolesi – vsi otroci so ob prihodu v vrtec s seboj pripeljali svoja kolesa z vso zaščitno opremo, da smo se lahko podali na novo dogodivščino.

Praznovali smo Majev 6. rojstni dan in se prvič letos posladkali s sladoledom, ki nas je prav prijetno osvežil.

Naš drugi izlet je bil voden ogled po skritih kotičkih zmajskega podzemlja na Ljubljanskem gradu. Do gradu nas je peljala tirna vzpenjača, tam pa smo iskali namige za odkritje zaklada, ki bi pomagal zmaju ozdraveti. Zaradi slabega počutja je namreč ostal v skrivni votlini, zato ga nismo imeli priložnost videti. Najbolj pomembno je, da smo s pomočjo profesorja zmajeslovja izvedeli veliko o zmajih in skupaj odkrili še zadnji namig, ki nam je pomagal pripraviti zdravilo za našega bolnika. Tokrat nam je prijetno družbo kot spremljevalka delala babica našega Alena.

Pripravila: Danijela Petkičič

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost