V prvem tednu novembra sta Ana in Jan praznovala svoj 2. rojstni dan. Z njima smo zapeli in zaplesali.

V začetku meseca smo se odpravili v vrtec Dol, kjer smo izvajali dejavnost za Malega sončka. Otroci so se vozili s poganjalci in skiroji tricikli.

Poudarek v tem mesecu smo dali na poslušanje zvokov v naravi in zvokov različnih materialov. V igralnici smo izdelali slušni kotiček, kjer so se otroci z rokami in nogami dotikali različnih zvočnih materialov (balonov in plastenk napolnjenimi s semeni in aluminijasto folijo).

Otroci so odtiskovali z baloni in plastenkami napolnjenimi s semeni, kraguljčki ter lesenimi kroglicami. Izdelali smo pogrinjke, ki so jih otroci imeli na mizah pri tradicionalnem slovenskem zajtrku.

V igralnici imamo kotiček pravljični čebelnjak. Sestavljen je iz pisanih škatel in v njih je pravljica ali deklamacija ali pa pesem. Otroci dnevno poljubno izberejo eno škatlo. Z zanimanjem poslušajo in si ogledajo ilustracije.

Odpravili smo se tudi na izlet ob Savi. Otroci so poslušali in ugibali, kaj slišijo. Ko je zapiskal vlak, je en otrok rekel, da sliši slone. Vsi so gledali, kje so sloni. Prišli smo do točke, kjer smo vlak lahko videli in tako so otroci ugotovili, da to niso bili sloni, ampak vlak.

 

Dočakali smo tudi prve snežinke, ki pa nas niso zadržale v vrtcu. Otroci so snežinke lovili in se zabavali.

Pripravila: Petra Hrastnik

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost